سیر سیاه برای کلیه ضرر دارد 2
سیر سیاه: خواص، طریقه مصرف و عوارض
همچنین مصرف منظم هلیله سیاه در بازسازی سلولهای آسیبدیده کبد نیز موثر است و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز را کاهش میدهد. سیر یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی و با ارزش است که در سراسر جهان شناخته شده است. این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و مصرف مناسب آن میتواند به بهبود سلامتی کمک کند.
این امر باعث میشود بدن انرژی بیشتری تولید کند و فرد احساس نشاط و سرزندگی بیشتری داشته باشد. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی روزانه به عنوان یک مکمل یا افزودنی به غذا، راهکاری طبیعی برای بهبود کنترل قند خون و کاهش خطرات مرتبط با دیابت محسوب میشود. سیر سیاه از طریق فرآیند تخمیر و نگهداری در دمای بالا (حدود ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد) و رطوبت کنترلشده طی چند هفته تا چند ماه تولید میشود. این فرآیند باعث میشود که سیر سیاه رنگ تیره، طعم ملایمتر و شیرینتری داشته باشد و همچنین میزان آنتیاکسیدانهای آن افزایش یابد. در این مقاله به بررسی دقیق خواص سیر سیاه، روشهای مصرف آن و عوارض احتمالی که ممکن است ایجاد کند، خواهیم پرداخت.
ترکیبات گوگرد دار آلی موجود در سیر می تواند در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف اتانول از بدن محافظت بکند به همین دلیل سیر می تواند از آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند. یکی دیگر از فواید سیر این است که می تواند رادیکال های آزاد را خنثی کند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که باعث انقباض عضلات مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم می شوند. علاوه بر ویتامین ث، یکی دیگر از ترکیبات طبیعی موجود در سیر که به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند، آلیسین است. همچنین بر این واقعیت تأکید دارند که سیر تاثیر زیادی در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.
اگر بلافاصله بعد از خرد کردن یا له کردن سیر آن را بپزید یا مصرف کنید، آنزیم ممکن است وقت کافی برای تولید کامل آلیسین نداشته باشد و به این ترتیب خواص سلامتی آن کاهش یابد. چندین مطالعه اخیر اثرات سیر را روی سلامت استخوان خصوصا در زنان پس از یائسگی اندازهگیری کردند. نتایج کارآزمایی بالینی که سال ۲۰۱۷ منتشر شد، نشان داد سیر میتواند استرس اکسیداتیو را که منجر به پوکی استخوان میشود، کاهش دهد.
بر اساس تحقیقات علمی، مصرف معتدل سیر سیاه هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی ندارد. برخلاف برخی از داروها، اطلاعات موجود نشاندهنده هیچ گونه عوارض جانبی در زمینه لاغری نیز نیست. سیر سیاه را می توانید بدون اضافه کردن به هیچ مواد غذایی به تنهایی مصرف کنید، زیرا طعم و شدت تندی سیر سفید را ندارد و همچنین دهانتان بوی نامطبوعی نمی گیرد.
آنتیاکسیدانها از سلولهای بدن در برابر آسیب اکسیداتیو (که موجب بیماری و پیری میشود) محافظت میکنند. پژوهشهایی نیز انجام شده است که بر اساس آنها، سیر سیاه خواص ضدسرطانی دارد و میتواند از کبد در برابر آسیب محافظت کند. سیر خام با تخمیر در دما و رطوبت کنترلشده به سیر سیاه تبدیل میشود. با اینکه سیر سیاه مغذیتر از سیر سفید است و فواید فراوانی برای سلامتی دارد، ماده غذایی شناختهشدهای نیست و چندان استفاده نمیشود.
پژوهشی از سال ۲۰۱۶ نشان میدهد عصاره سیر کهنه میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. سیر خام سرشار از آنتیاکسیدانها است که به مبارزه با رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک میکند، این خاصیت میتواند از پیری زودرس و ابتلاء به بیماریهای مزمن جلوگیری کند. برخی از تحقیقات نشان میدهند که عصارههای ساخته شده از این گیاه ممکن است فعالیت گلبولهای سفید خون را تحریک کند. با این حال، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی خفیفی را تجربه کنند، به خصوص اگر آن را در مقادیر زیاد مصرف کنند. به عنوان مثال، سیر سیاه ترکیباتی مانند آلیسین را دارد که گاهی اوقات میتواند منجر به ناراحتی گوارشی از جمله نفخ، گاز یا ناراحتی معده، به ویژه در افرادی شود که معده حساس دارند. کسانی که مستعد رفلاکس اسید هستند نیز ممکن است متوجه افزایش علائم شوند، زیرا گاهی اوقات سیر میتواند اسفنکتر تحتانی مری را شل کند و به اسید معده اجازه دهد تا بالا برود.
سیر سیاه برای غلظت خون
سیر سیاه فواید
سیر سیاه فله ای
سیر سیاه فشار خون
سیر سیاه فروش
سیر سیاه فله
سیر سیاه فرانسوی
سیر سیاه فرآوری شده طبیعی
سیر سیاه فرآوری شده اُ آب
سیر سیاه فروشی